KÉPVISELÕI TÁJÉKOZTATÓ KÖZPONT

A Képviselõk törvényhozói munkájának segítése érdekében az Irodaházban tájékoztató szolgálat mûködik.

A Törvényhozási Igazgatóság szolgáltatásának új honlapja

A Tájékoztató Központ fő feladata, hogy a törvényhozói munkával összefüggő szakmai és könyvtári információs szolgáltatásokat nyújtson a képviselők, az országgyűlési bizottságok, a parlamenti pártok képviselőcsoportjai, valamint az általuk megbízott szakértők részére.

A Központban megtalálhatók az Országgyűlés működése során keletkezett dokumentumok fénymásolatai, az országgyűlési almanachok és parlamenti kiadványok, kézikönyvtár, jogszabály-gyűjtemények, módszertani anyagok, valamint számítógéppel elérhető adatbázisok és nyilvántartások.

A Központot az Országgyűlés Törvényhozási Főigazgató-helyettese a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóval közösen működteti. Szolgáltatásaink korlátozott mértékben a nyilvánosság számára is rendelkezésre állnak. Az állampolgároknak lehetőségük van arra, hogy telefonon vagy e-mail-en kérjenek tájékoztatást a Parlament működéséről munkatársainktól.

A törvényhozási munkával kapcsolatos információk túlnyomó része az Országgyűlés honlapjáról is lekérdezhető, a rendszerben történő eligazodáshoz módszertani útmutatással is támogatjuk az érdeklődőket.

 

Törvényalkotó munkával kapcsolatos megkeresések

      Telefonszám: 1 441-6481

      E-mail cím: ktk@parlament.hu

 

Gazdálkodási és egyéb adatokkal kapcsolatos megkeresések

      Telefonszám: 1 441-6434

      E-mail cím: kozadat@parlament.hu

 

Visszatérés a kezdőlapra